Παπαμιχαήλ Δημήτρης

qode interactive strata
Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)
Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

dpapamichail@uniwa.gr

Τηλέφωνο

213 2010 383

Διεύθυνση Γραφείου

Λεωφ. Αλεξάνδρας 196, ΤΚ 115 21 Αθήνα

Ώρες Γραφείου

Δευτέρα: 12:00-13:00 & Τετάρτη: 12:00-13:00

Γνωστικό αντικείμενο: Επιδημιολογία – Επιδημιολογική Επιτήρηση και Δημόσια Υγεία Ευάλωτων Ομάδων


Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων: α) στην “Οργάνωση και Διοίκηση των Υπηρεσιών Υγείας” από το ΕΚΠΑ και β) στη “Δημόσια Υγεία” από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), και διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 2007 έως σήμερα εργάζεται στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας (πρώην ΕΣΔΥ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ, από 06/2021), διαθέτοντας πλούσιο διδακτικό έργο, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο γνωστικό αντικείμενο της επιδημιολογίας-επιδημιολογικής επιτήρησης-δημόσιας υγείας με ενεργό συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων και στη διενέργεια 6 πανελλαδικών επιδημιολογικών μελετών. Διδάσκει επιδημιολογία και μεθοδολογία της έρευνας, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στην Ιατρική Αθηνών του ΕΚΠΑ από το 2007 έως σήμερα, ενώ παράλληλα συμμετέχει ως εκπαιδευτής σε Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα (EPIET, MediPIET) με αντικείμενο την επιδημιολογία πεδίου (field epidemiology).

Από το 2013 συνεργάζεται συστηματικά με τη Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού σε προγράμματα και δράσεις που αφορούν την πρόληψη στην παιδική ηλικία.

Στο χρονικό διάστημα 2002–2007 εργάστηκε στο Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) και ήταν συντονιστής του Προγράμματος Συνδρομικής Επιδημιολογικής Επιτήρησης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004.

Την τελευταία εικοσαετία ασχολείται ενεργά από θέσεις ευθύνης με την επιδημιολογία, την επιδημιολογική επιτήρηση, τη διερεύνηση επιδημιών, την μεθοδολογία της έρευνας και τη δημόσια υγεία τόσο σε ακαδημαϊκό-ερευνητικό επίπεδο όσο και στο πεδίο εργασίας του.

Πεδία ερευνητικού ενδιαφέροντος: επιδημιολογία, επιδημιολογική επιτήρηση, πρόληψη λοιμωδών νοσημάτων, μελέτες εμβολιαστικής κάλυψης, δημόσια υγεία παιδικής ηλικίας και ευάλωτων ομάδων, πανδημία COVID-19, μεθοδολογία διερεύνησης επιδημιών και μεθοδολογία της έρευνας.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ